Sunday, October 3, 2010

Next Trip: Port Dickson (BM oke...)

Because of some of my friends complaint that my blog is mostly in English and confusing them , so this post is in BM la...

Rancangan nak abeskan duit+masa kat PD ni dirancang oleh Paparompie. haha.. Pada mulanya aku xmo ikut, nak balik umah cepat2. Tp bile memikirkan ni sem last aku kat Nilai n lepas ni maybe da x jupe da dorg, aku joinla... BBQ tu aku punye idea ea. hak3..

So, kitorg start bertolak kul 8.30am. Mulanya susah gile nak dpt kereta sewa, puas telefon sume xde. Akhirnye dapat la 2 bijik kete kancil yg so-so la.. xpe la janji ade. Gile bertolak awal kan? haha... Ada sebab disebalik itu.. abaikan.

Mula2 kitorg pergi umah Padi dulu. nak amek BBQ set n antar barang beliau. Jumpalah parent Padi. Ayah Padi ensem. Padi? Ensem gak la... ni ha...

ensem kan? Hot nih... jgn kacau.

Lpas gi umah Padi, trus gi PD. Malangnye, disbbkan x tgk weather forecast hari sebelum tuh, maka hujan pun mencurah2 ke ladang gandum. air pulak tgh pasang. langit gelap je.. mmg takut la nak mandi. 
-_________-(sigh............)

Tanpa sebarang amaran, tetibe je satu lembaga menuju ke arah laut yg ganas dengan laju.. kami hanya mampu menengok.... (betul ke ayat nih? lantakla..) DUsshhh!!! Adie da masuk air dulu. Paparompie trus tanye aku 'nak mandi x?'.. aku terkedu kejap... Tengok2 die da pergi dulu. Kalau papa da pergi, xkan aku nak duk belakang, ye dok? Aku pon terus menjunam and lepas tu One by One masuk dlm air. err... kecuali Nik Jude. Tatau la knp die x mandi sama. 

Mase tu mmg best2. Air makin naek dengan air hujan, so kitorg x berani nak pergi jauh2.. cukup stakat dada je.. Gambar pon x sempat snap.

Nak dijadikan cerita, hujan mmg x berenti. cuma kadang2 lebat, kadang2 reda sket.. gitu je la. Nak wat aktibviti pon cam best mana. tp enjoy la... ni di antaranya:

excited nak terjun ni!! 

Rompie bakar ayam.... best2.

ayam Man Bo. naseb la korg x tengok yg da masak..



Kuyen versi ayu~

Like diss...

Nilah PD. cantek an? haha


Ayam on the grill. Smoky HOT!!

Turut menyumbang. dr kanan: Adie, Aiman, Rompie, Me.


Taqim ditimbus/kambus.. haha... dikuburkan idup2.


Sedang membina sesuatu... sand castle? harap2 la...


YEAAAHH!!! Akhirnye.. aku wat separuh je.. yg len sume Adie..


Ni pon budak kecik Adie yg buat.... aku? tengok je la..xde bakat.


I'm wearing safe jacket... for what?


for this: BANANA BOAT!!!

Taqim n Padi di pentas sandiwara.. ceh ayaat!!!~

Kaki Padi cedera parah ditikam teritip.... sian2 driver nih...

Mereka2 yg terlibat.... best2.


Ni yang xde dlm gambar diatas... from the left: Taqim, Po' Chek n Sulong

PD mmg best. terutama pasrt Banana Boat tuh. 1st time aku naek, xmo naek da... abes sakit2 seluruh badan. Bila bukak je baju masa balik tuh, nampak la lebam2+ luka2... adeehh.. x campur lenguh2 badan lagie..

In a nutshell, PD was fun and I got a bruise on my cheekbone to prove that! This is a  memory that I'd never forget. thanks guys. you're the best. Ignore what'd they say about you, it's not your fault you know how to have fun. =)

Bergambar di Bandar Seremban for the last time.. 
p/s: the whole crews, except Pok Che' yg mengambil gambar. hehe

THE END =)

3 comments:

pokcek ensem said...

mujur ado jugok namo aku ngelas tu..kalu dop gak....

cik LoLLy said...

sehhh! besnyer banana boat!! aku da lame ngidam nak nek mnde alah tu!!!!!

afiqmacho said...

gempaq3..

Post a Comment

yg ensem dan cantik....?