Friday, November 19, 2010

Limpahan Darah di Kg Baru

Waah dengar tajuk cam ade citer bunuh2 je an.. Xde lah. Ini bukan cerita pasal Altantuya, Mona Fendi mahupun Sosilawati. Kalau anda aim cerita2 cam ni, sila lah tekan button warna merah berbentuk 'X' kat penjuru atas belah kanan tu ea. Sesungguhnya ia berada disitu untuk digunakan. Darah yang ditumpahkan dalam blog ni x len n x bukan hanyalah darah beberapa ekor lembu yg dinaek taraf menjadi binatang korban. And yes, cerita ni ada kena mengena dengan yg hidup mahupun yang telah meninggal dunia.

Raya Haji taun ni laen sikit dari tahun sebelum-sebelumnya. Kalau tahun sebelum ni, paling meriah kat kampung belah mak aku la. Sekali buat sampai lebih 20 ekor korban. Memang krem la tangan pakcik-pakcik yang melapah, lemah-longlai la jari jemari makcik2 yang menghiris umpama penari ulik mayang, dan kenyanglah perut anak-anak muda dapat makan daging pacak. Best2. Tapi tahun ni orang kampung tu dah x buat da. apa sebab, I dun know. Aku bukan amek kisah ngat ngan citer2 politik kampung nieh.

So, tahun ni beraya kat kg sebelah ayah aku la. Bukan jauh pon, sebelah menyebelah jea. Camne ayah n mak aku kawen? jeng jeng jeng..... Wait ah... nanti aku citer. Back to the story, family aku korban 2 ekor lembu out of 4 ekor hari tuh. Di pendekkan cerita, selepas gagal bersembahyang raya korban ari tuh, (sebab lambat ea. n bukan sebab aku) kami pun bergegas la ke tempat menyembelih. Ok, penipuan. x bergegas pon. Kitorang sampai masa tuh da sampai mangsa ke-2 dah a.k.a lembu family aku.



Beliau yang x sempat kunamakan pada mulanya begitu ganas melawan, namun bergantung kpd kekuatan abang2 @ pakcik2 kat kg tu, beliau berjaya ditumpaskan. Dia pukul sana, pukul sini, last2 serender jugak. Mmg best la tgk dorg bergusti. Man vs Beast. Bila lagi nak tengok live, kan?


Beliau ni pun sama. Kuat melawan. Tambah2 lagie, dia ni yang paling besar. memang best la tgk pak cik sorg tu tackle kaki dia  sampai jatuk berdebuk. Then sorg lagi hero pegang kepala. Ikat2 kaki semua, last2 terkujur layu, redha menanti ajal. Tapi serious, masa dia sembelih tu aku nak muntah tengok darah memancut2. Maybe tulah sebab aku x leyh jadi Dr kot. 


It takes more than 10 minutes jugak la dia nak kaku.
Dah pasti mati baru bole bergambar. hek3 


Ni pak sedara aku. Salah seorang hero arituh. Aku? Tumpang glemer je la.. hahaaa..


Tengah urut2 perut lembu tuh. kasi keluar baki2 taik katanye... aku duduk je a.. haha


Salah seekor yang berkorban pada hari tuh. Yang ni pon ganas gak walaupon kecik.
And this one isn't my family's.


Lagi gambar tunjuk darah....


The ribs. Nice n sweet part. I like this one.


So meaty... 

two cute girls in the middle of big work. tugas mereka?
X len n x bukan hanyalah utk menyerabutkan keadaan n memeningkan semua org.


And after my kudrat wasn't needed to sembelih itu lembu and melapah, I was tasked to divide the meat into seven parts.A nd after a while, that place was flooded with people who wanted to help, so I let them 'help' and go off to do another task, which is cleaning the stomach or obasum or whatever 4 stomachs they had there. We, my brother and I washed it with concentrated lime water, that left my skin dried up, wrecked and slithering painful for days. tsskk... Then they told us we should've wear gloves. haha.. Our mistakes. 



Before I end this post, I'd like you to meet my greatest rival when I'm at kampung.

HAH!! THESE 2 OLD BUDDIES!! asek kejar orang jea. The only person dia x kejar is my grandmother.
Dasar x pernah tgk org hensem!!! 
and recently they laid some eggs and menetas la 4 ekor ugly duckling yang bakal menyerabutkan hidup aku kelak.


THE END  =)

14 comments:

cikfaathassan said...

the blood make me puke :O euuw!

A@roN LoCk said...

yup!! me too.. tapi tengah2 org kan, tahan je ah..

cikfaathassan said...

okay cool. so, whats up timing dekat your blog ni? 7.37 pm? masa kat mana? uganda?

A@roN LoCk said...

haha.. tatau la.. camne nak setkan?

hOoda :) said...

berani plak kau duk kt lembu tuh. kalau aku dah lame lari dah. tkot tgk darah. hehehe

ceLy. said...

kau dok kat lembu tu boleh la plak senyum. -_-
hahaha

Faezah Faiz said...

amboi...tajuk n3...hik3.. mcm tajuk novel KOMSAS dah.. adoyai..npe ditunjuk gamba darah tu..cam nak pitam pun de...mujur xlemah semangat..keh3.. anyway, tahniah ler dpt sama2 terlibat dgn ibadah korban tu eaa..=)

A@roN LoCk said...

huda n salwee: haha... dah mati boleh la... kalau darah ngah memancut2 tu x berani la tengok..

Cikgu Faezah: haha... Limpahan darah di sungai Semur? ni memang tiru la nieh. haha...

afiq macho said...

bapak r nk best..ak malas je wat blog,,takot t smue folower ko b'tukar org je..haha

Yaya Zamimi said...

huh!! takut darah?? ka x tlg lapah sekali ke?? alamakkkk aiii...

eDa_sUna said...

ske tang part las...angsa 2...comel...hahaha

A@roN LoCk said...

yaya: bukan takut darah ah.. mual jea. tapi kalau ngan daging uw x kesah la... bole je nak lapah.

Yaya Zamimi said...

dah asal x lapah skali? pmalas... -.-"

A@roN LoCk said...

orang antar kat umah aku yg da siap lapah la.... tinggal nak bagi2kan jea. haha...

Post a Comment

yg ensem dan cantik....?