Tuesday, November 9, 2010

Entry Nak Makan Orang!!!!



Bengang ! Kepala runsing ! Jiwa kacau ! Adrenaline naik mendadak ! Tangan xleyh duduk diam ! Tidur x lena ! Rasa nak pukul orang ! Kalau die yg bernama Y*** ada kat sini da lama aku lepas geram kat die kot. What happened? Here it is what happened.....

Plan baeekk punyaaa...


Sejak seminggu lepas, aku dapat berita bek punye kata transcript da kuar, so dengan hati yg girang gembiranya aku pon plan memolek journey aku utk retrieve transcript uh. Kebetulan plak Afiq kate die xde kelas ari rabu, so bole la die teman aku, katanya. Kitorang da plan memolek camni:

SELASA
Aku bertolak ke KL pagi uh. Timing elok2 supaya bole sampai sebelum Zohor, and then bole BELIAU NI belanje kat pasar malam....

RABU
Bergerak ke Nilai n get the transcript, jupe Ceghah, Kuyen and the rest. Pas uh nak lepak McD @ KFC @ Iceroom. Balik hari sebab Afiq ada kelas ari Khamis.

KHAMIS
Bertolak balik. Stay lama2 watpe an? haha....


SECARA TIBA2 !!!!


Elok je timing bile bas aku da park kat Pekeliling, aku dpat mesej dari beliau ni yg berbunyik

'Transcript kuar 22hb 11. Tolong bgtau org len ea.'

Hati aku da luluh... Remuk sgala plan aku... Aku baca balik 2-3 kali.... Hopefully some miracle would happen, but NOOOOO.... nothing's changed. Not even a font. Dengan hati yg longlai, aku melangkah masuk ke Monorel. Xkan nak patah balik pulak kan... apa aku nak jawab ngan Afiq, Ceghah, Kuyen n yg len2 nnt. Rasa nak menjerit pon ada gak. APA AKU NAK WAT KAT KL NIEH?? More importantly, nak jawab apa ngan mak? HURRRGGHHHH!!! Teringat plak Kuyen n Ceghah.. Dorg lagi jauh datang... kesian... so Aku pon mesej la Kuyen tanye camne......

Time ni mmg rasa nak gigitkuatkuat+pukullajulaju+hentakbiarberdebuk org. Dgn keadaan emosi aku yg x stabil masa uh, dengan selambanya sorg Bangla mai duk betul2 sebelah aku..Baunye? Seharum kasturi... Pungkok hang! Nak muntah aku.. tahan je r.... Mmg Tuhan nak uji aku kot, dtg agie sorg mak cik berhimpit sebelah aku. Bukan nak cakap la, banyak je tempat len, tapi kenapa la die nak squeeze masuk kat sebelah aku yg hanya ada muat utk budak 12tahun ni? Baunye? Lagi sorg....... Maaassaaammmm... Masa ni emosi aku da mmg sampai tahap yg memenuhi kriteria tuk memukul org la... TAAHAAANNN JE LA MAANN.....

Sampai je di UIA, Afiq buat2 x kenal aku. Cesss... Fine.... mmg nak kene pukul !!! Pas uw die gtau aku yg esoknye die ade kelas, n memandangkan transcript x kuar, so xde alasan r die nak ponteng.... Dgn xdenye Afiq, aku nak gi ngan sape? hurrmmm.....1 agie prob.... kensel agie plan.. CIIISSSSS!!!

Kepada yg memberi berita palsu: Aku x salahkan korg sebab korg pon tertipu gak. hahahahaaa.....
Akhir kata dari saya, UIA mmg suka wat pening pelajar2 nye yg kacak.


THE END  =(

8 comments:

Yaya Zamimi said...

sabar jelah weiii... ujian utk kau..
n somehow Y*** tuh kn, aku rse mcm aku je kn?????????
n nex time jela blnje kau okonomiyaki... XD

ceLy. said...

tu ahh. smalam pon aku smpat nmpak kuyen. -_-
bile tau tak bole amek time smpai dkat department tu dh macam trase takde motif kehidupan je. -___-

A@roN LoCk said...

yaya: bukan kau la... org len... jauh beza kau ngan dak nieh.

A@roN LoCk said...

salwee: tu la pasai.. nak menyumpah rase.

afiqmacho said...

afiq y ensem+gempak said:
adakah ak bersalah krn terlalu ensem??
pape pn dpt tgk citer china uw,,hahaha

A@roN LoCk said...

aku x tau ape kaitannye kau 'terlalu ensem' dgn post aku nih. hahaha...
lepas ni nak cari hard disk la. da penuh laptop...

~aya~ said...

sorry sgt luqman.. mmg malang sggh nasib kami2 yg g ni.. huh. nasib baek kowg x sampai nilai lg. klu x lg naye... mcm nazrin... anyways.. all the best menetap di mahallah ALI nnti ye. ;)

A@roN LoCk said...

haha... xpe. xde ape nak minta maaf nye. semua xtau kan. aha.. korg lagila kesian da sampai nilai pon.

Post a Comment

yg ensem dan cantik....?