Wednesday, April 20, 2011

Yaya Zamimi Nak Jadi Wanita Ayu?

Ari ni aku nak tulis dlam BM pasal isu hangit yang kita nk bincangkan ni. Muahahaha.. 
Yaya Zamimi nak jadi wanita sejati? Pandai memasak, menjahit, penyayang etc...? 
Mungkinkah terjadi? 
Mungkinkah boleh kita wartakan sebagai The 8th Wonder of the World?

Bukan Wondergirls!


Oklah.. bagi mereka2 yang x kenal agie Yaya Zamimi, ni aku beri serba sedikit pasal beliau:

Born in July 4th 1991 (ye, dah tua)
Has an unidentical twin, Wawa Zamimi
Has 8 siblings, klau x silap
Menetap di Kuantan
Masih belajar di IIUM Petaling Jaya in AIIied HeaIth Science (Sumpah pelik nama dia, ni pon x betul)

Aku terinspired nak wat post ni lepas membaca entry tervaru beliau, Aku Dah Ready Nak Jadi Wanita
Tengok layout page dia cam ayu je an? Pink, well organised..
 X tengok agie profile pic beliau:

Fb beliau

Tapi, jangan tertipu!! Jangan!! Saya ulangi skali agie.. JANGAN!!
Kenapa?? 
Kerana.. Kat skolah die ni ah champion, lari sana lari sini, kawad sana, kawad sini, sepak orang sana, sepak orang sni, maki orang sana, jerit orang sini.
Ada sorg budak laki da pernah kena lempang pon ngan dia.
Sebab tu ah kat INTEK dlu, dia digelar Singa Betina. 
Semua takutkan beliau, junior, senior, laki, pompuan, pakcik kebun, makcik kantin..

Masa Form5, aku dengar dia ade wat oath nak jadi pompuan sejati ayu dalam masa 2 tahun, masa dia 19 tahun tu r kot.
Lega r sket aku masa tuh.
Kurang r sorg pengganas kat muka bumi nieh.
Pastu alih2, ak tengok, sama jea.. -.-"
Hampa r sekejap... Pastu ok semula

Tup tup, kuar plak statement dia dlam blog die tuh kate da bersedia nk jadi pompuan ayu..
Alhamdulillah.. mengucap aku wat kali ke-2.
Kalau la betul, harus aku wat kenduri 7 hari 7 malam.. 
Yelah kan, kawan da nak berubah ke arah kebaikan..

Nape aku cakap camtuh? 
X baek en..?
Cam brutal sgt Yaya uwh..

MEMANG BRUTAL!!!
X caye?? Kau tengok nieh:




Ni antara yang masih terkumpul di FB.
Yang laen dipercayai gigih diremove olehnya utk menjaga reputasi wanita ayu.
Tapi, tu dulu. Dia pernah ckp ngan aku, dia rasa diri dia makin ayu skang..
Da pandai masak, wat kek...
Da cukup r kriteria2 isteri Mithali..

Apa2pon, kita tengok je la nanti betapa ayu, anggun, cantiknye Yaya Zamimi lepas transformasinya nanti ea..
Mana r tau kot2 dia jadi seayu

Lisa Surihani ke... hehe

Papepon, doakan la utk beliau dan untuk keselamatan diri anda sendiri
Moga2, apa yg diimpikan oleh beliau menjadi realiti..
Amin...

That's it. Penat merapu.
THANK YOU =)










2 comments:

Yaya Zamimi said...

aku suka!!! XD

Yaya Zamimi said...

bro! besday aku 14th july r... 4th july tuh syahrul.. =='

Post a Comment

yg ensem dan cantik....?